Naručio mobitel - a dobio kutiju keksa

M.P./Varaždinske vijesti | 24.10.2017. u 10:52h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijskim službenicima Policijske postaje Štrigova 30-godišnjak je u ponedjeljak prijavio prijevaru prilikom kupnje putem interneta.

Naveo je kako je na jednoj internetskoj stranici pronašao oglas o zamjeni mobitela uz nadoplatu za skuplji mobitel. Stupio je u kontakt s ženskom osobom te joj je, ne sluteći da bi se moglo raditi o prijevari, poslao svoj mobitel i novac. Nakon toga, na svoju je adresu primio pošiljku u kojoj se nalazila kutija keksa, zbog čega je slučaj prijavio policiji.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Kriminalistička istraživanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja, kao i identitet nepoznatog prodavatelja se nastavljaju.

Iz PU međimurske stoga ovim putem pozivaju građane na oprez prilikom kupovine preko interneta.

- Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi, a čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo vas da budete oprezniji i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase, posebno ako kupujete skuplje stvari od osobe koja ne živi u vašoj blizini te ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu svakako bi trebala biti upozorenje da se radi o mogućoj prijevari. Obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti sve mjere i radnje da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenut će se odgovarajući postupak. O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje - ukazuju iz policije.

Označeno u