Mladiću koji je Audijem bježao presretaču duž županije oduzeta vozačka Foto: VV arhiva/Ilustracija

Mladiću koji je Audijem bježao presretaču duž županije oduzeta vozačka

M.P./Varaždinske vijesti | 15.6.2017. u 09:10h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Nakon ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je protiv 21-godišnjaka koji je u nedjelju bježao policajcima u presretaču stotinjak kilometara, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju i ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

- Postoji osnovana sumnja da je 11. lipnja oko 3.30 sati upravljao osobnim vozilom Audi TT državnom cestom iz smjera Varaždina prema Zagrebu, odnosno da je vozio brzinom znatno većom od dopuštene, a prilikom nailaska vozila iz suprotnog smjera namjerno prelazio svojim vozilom preko središnje linije djelomično na lijevu stranu kolnika, pa su nailazeća vozila radi izbjegavanja sudara bila primorana smanjiti brzinu i pomicati se udesno izvan kolnika. Kad ga je, u cilju da ga zaustave i spriječe u daljnjoj nepropisnoj vožnji, prestiglo i našlo se ispred njega službeno policijsko vozilo s dvojicom policijskih službenika, osnovano se sumnja da je naglo povećao brzinu svog vozila i njegovim prednjim dijelom udario u stražnju stranu policijskog vozila koje se od siline udarca zanijelo i zaustavilo na kolniku - izvijestilo je ODO.

Mladić je nakon toga izašao iz vozila i dao se u bijeg, ali su ga policijski službenici sustigli i spriječili njegovo daljnje pružanje aktivnog otpora.

Naložena mu je mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom koja traje dok za to postoji potreba, a najdulje do pravomoćnosti presude.

Označeno u