Milka Drljača kriva jer je oštetila Dukat za 3,2 mil. kuna

| 3.5.2017. u 17:47h | Objavljeno u Crna kronika

U četvrtom, ponovljenom kaznenom postupku Milka Drljača nedavno je nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Varaždinu proglašena krivom jer je kao direktorica i vlasnica propalog društva Dukat u razdoblju od 1996. do 2001. godine s pokojnim Ladislavom Bakšajem društvo oštetila za ukupno 3,2 milijuna kuna.

To je, navedeno je u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, učinila otpisivanjem kredita sebi, Bakšaju, prijateljima i rođacima, ali i isplatom deponiranih sredstava preko blagajne za vrijeme blokade žiro-računa tvrtke.

Dukat je bilo društvo koje se bavilo davanjem kredita i prikupljanjem sredstava od građana s ciljem da preraste u štedionicu. Drljača je društvu bila direktorica i vlasnica od listopada 1995. godine pa sve do otvaranja stečaja u svibnju 2011. godine.

Dosad je, podsjetimo, dva puta oslobođena optužbe, no treći je puta (u rujnu 2014. godine) proglašena krivom i osuđena na četverogodišnju zatvorsku kaznu. Usto, nepravomoćnom joj je presudom naloženo da Dukatu nadoknadi ukupno 3,2 milijuna kuna štete, no upravo je zbog dosuđenog imovinsko-pravnog zahtjeva Vrhovni sud RH ukinuo nepravomoćnu presudu te postupak vratio na ponovno suđenje.

Premda je Drljača i sada proglašena krivom, izrečena joj je djelomična uvjetna osuda. Odnosno, osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, no pritom će se izvršiti jedna godina zatvora, a dio kazne od jedne godine i deset mjeseci neće se izvr- šiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Usto, Drljača je dužna nadoknaditi troškove kaznenog postupka od 74.108 kuna.

Označeno u