MATURANTIKA Policija nije zabilježila ni jedan prekršaj na varaždinskoj "norijadi" Foto: Krešimir Đurić

MATURANTIKA Policija nije zabilježila ni jedan prekršaj na varaždinskoj "norijadi"

I.D./Varaždinske vijesti | 24.5.2019. u 20:40h | Objavljeno u Crna kronika

Od 20. do 22. svibnja u Varaždinu je održana "Maturantika 2019", program za maturante koji su zajednički organizirali Varaždinska županija, Grad Varaždin, Koncertni ured Varaždin i Policijska uprava varaždinska.

Središnji program održan je u Parku mladih u Varaždinu, u kojem su se kroz tri dana okupljali učenici završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje u školskoj godini 2018./2019.

Prema procjenama organizatora, u tri dana održavanja zabavnog i sportskog programa, ukupno je bilo prisutno oko 1.500 do 2.000 osoba dnevno.

- Policijska uprava varaždinska kroz preventivo sudjelovanje u samom programu te kroz policijsko-građanske ophodnje aktivno je sudjelovala u kreiranju, pripremi, vođenju i osiguranju manifestacije. Kvalitetnom suradnjom svih sudionika, osobito Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, učenika Srednje strukovne škole, djelatnika Koncertnog ureda, zaštitarske službe, županijskih i gradskih službi, program Maturantike prošao je u pozitivnom sigurnosnom ozračju - izvijestili su iz policije.

Naime, tijekom tri dana policija nije zabilježila ni jednu dojavu o narušavanju javnog reda i mira, počinjenju drugih prekršaja ili kaznenih djela u Parku mladih, kao ni na ostalim područjima u gradu Varaždinu.

Ipak, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije zabilježio je dvije intervencije zbog prekomjerne konzumacije alkoholnih pića.