Lopovi i prevaranti u akciji: Krali mobitele i novčanike te hakirali kreditne kartice

Varaždinske vijesti | 16.6.2017. u 15:12h | Objavljeno u Crna kronika

Posljednjih dana lopovi i prevaranti nisu mirovali te su izveli ukupno četiri krađe i jednu računalnu prijevaru, izvijestili su iz PU Varaždinske.

U srijedu 14. lipnja dogodile su se tri krađe i računalna prijevara, a posljednja krađa zabilježena je na Tijelovo 15. lipnja,

U srijedu je u bolnici u Novom Marofu, nepoznati lopov iz ormara u ambulanti ukrao torbicu u vlasništvu 37-godišnje zaposlenice. U torbi se nalazio novčanik s novcem i osobnim i bankovnim dokumentima i PIN brojem pa je lopov na bankomatu podigao više tisuća kuna. 

Na Trgu Ivana Perkovca u Varaždinu, nepoznati je lopov iz školske torbe ukrao mobitel vrijedan više tisuća kuna u vlasništvu 48-godišnjaka, kojim se koristila njegova kćer, polaznica navedene škole. 

Uz to, u srijedu je u poslovnoj zgradi u ulici Vilka Novaka u Varaždinu, nepoznati lopov iz kancelarija ukrao novčanike u vlasništvu žena starih 45 i 48 godina. U novčanicima se nalazio novac te osobni i bankovni dokumenti oštećenih, a ukupna se šteta procjenjuje na iznos od nekoliko tisuća kuna. 

Osim krađa, u srijedu su policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili i prijavu 51-godišnjakinje da je oštećena kaznenim djelom Računalna prijevara.

Prema prijavi, u srijedu, 14. lipnja 51-godišnjakinja je zaprimila obavijest banke o transakciji putem njezine kreditne kartice u iznosima od oko 1.600 dolara, a koje nisu izvršili ni ona, kao ni njezin opunomoćenik. 

Još jedna krađa dogodila se u četvrtak 15. lipnja, oko 13 sati, gdje je na prostoru vanjskog bazena hotela u Varaždinskim Toplicama, nepoznati lopov iz ruksaka u vlasništvu 47-godišnjaka, ukrao novčanik s novcem, nakitom te osobnim i bankovnim dokumentima. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 13.000 kuna.

Iz policije su izvijestili kako poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja navedenih kaznenih djela.

Označeno u