Lopovi "haračili" tijekom vikenda: Iz kuća krali nakit, novac...

M.P./Varaždinske vijesti | 2.1.2018. u 21:10h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Niz krađa evidentirali su policijski službenici PU varaždinske tijekom proteklog vikenda.

U nedjelju, 31. prosinca, nepoznati je počinitelj u Boričevcu Topličkom provalio u kuću kojom se koriste 33-godišnjakinja i 39-godišnjak te iz nje ukrao muški i ženski ručni sat, mobitel i metalnu kasu. Visina materijalne štete iznosi više tisuća kuna.

U razdoblju od 10. do 31. prosinca u polju u Ulici Ante Starčevića u Cestici iz vikendice 36-godišnjaka ukraden je dalekozor, a iz spremišta motorna pila. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

U razdoblju od 23. do 29. prosinca provaljeno je i u kuću 74-godišnjaka u Novoj Vesi Petrijanečkoj, no prema izjavi vlasnika, ništa nije ukradeno.

Nadalje, u razdoblju od 24. prosinca do 1. siječnja u Ulici Svete Ane u Vinici, nepoznati je počinitelj provalio u kuću 33-godišnjaka. Visina materijalne štete se procjenjuje na više od tisuću kuna, dok će se ukradeni predmeti utvrditi naknadno.

U petak, 29. prosinca, u poslijepodnevnim satima u Varaždinskoj ulici u Tužnom, nepoznati je počinitelj provalio u kuću 41-godišnjaka i ukrao novac i zlatni nakit. Visina materijalne štete se procjenjuje na više od 20.000 kuna.

Od 29. do 30. prosinca u Frankopanskoj ulici u Ivancu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću 71-godišnjaka. Visina materijalne štete i ukradeni predmeti utvrdit će se naknadno.

U subotu, 30. prosinca, u večernjim satima u Varaždinskoj ulici u Sračincu, provaljeno je u trgovinu jednog poduzeća sa sjedištem na istoj adresi. Iz trgovine su ukradene cigarete.

U nedjelju, 31. prosinca, u Ulici Augusta Šenoe u Novom Marofu nepoznati je počinitelj provalio u kuću 68-godišnjaka iz koje je ukrao razni nakit i druge dragocjenosti. Visina materijalne štete se procjenjuje na više stotina tisuća kuna.

Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljima navedenih kaznenih djela.

Označeno u