Kod 41-godišnjaka pronađena automatska puška i više vrsta streljiva

VV | 10.5.2017. u 11:04h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Temeljem naloga Prekršajnog suda u Varaždinu, policijski službenici Policijske postaje Varaždin su 9. svibnja pretražili kuću i druge prostorije u Jakopovcu i Leštakovcu kojima se koristi muškarac starosti 41 godinu.

Tom prilikom pronađena je jedna automatska puška s preklopnim usadnikom, dva spremnika streljiva za automatsku pušku i više desetaka različitog streljiva. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari“.

- Ovom prilikom ponovno skrećemo pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta „Manje oružja – manje tragedija“, mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju. Napominjemo da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i s civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo - rekli su iz PU Varaždinske.