Istraga protiv žene koja bi naručila ubojstvo muža, a mislilo se da je posrijedi nesretan slučaj čak 25 godina Foto: pexels/ilustracija

Istraga protiv žene koja bi naručila ubojstvo muža, a mislilo se da je posrijedi nesretan slučaj čak 25 godina

ŽDO Varaždin/vv | 6.6.2023. u 07:32h | Objavljeno u Crna kronika

Platila je za ubojstvo supruga, a muškarac je zadobio više prostrijelnih rana sačmom po rukama, nogama i leđima

Čak 25 godina prošlo je od ranjavanja tada 36-godišnjaka u šumskom predjelu Rečkog Polja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Tada, 1998. godine, kao i godinama kasnije pa sve do nedavno, mislilo se da su ozljede po tijelu od sačmarice, sanirane u bolnici, posljedica nesretnog slučaja, odnosno zalutale sačme nekog (krivo)lovca. No, sada je otvorena i istraga za pokušaja teškog ubojstva, a nakon što je nedavno policija podnijela posebno izvješće protiv bivše supruge oštećenog i još jedne osobe, koju bi, kako se sumnja, angažirala za ubojstvo muža samo da bi došla do imovine.

Naime, protiv 52-godišnjaka i 56-godišnjakinje, rođenih  1970. i 1966. godine, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je krajem prošlog mjeseca donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, odnosno poticanja na počinjenje tog kaznenog djela.

-Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik, tada 28-godišnjak, 15. svibnja 1998. oko 3.20 sati kod Koprivnice, na traženje drugookrivljene, tada 32-godišnjakinje, ispalio hice iz lovačke puške u 36-godišnjaka, koji je upravljao biciklom po makadamskom putu, ali ga nije uspio usmrtiti, već mu je zadao tjelesne ozljede: više strijelnih rana sačmom po rukama, nogama i leđima, navodi ŽDO uz napomenu da se drugookrivljena  smrću svog, tada 36-godišnjeg supruga, htjela domoći njegove imovine pa je zato platila određeni iznos novca za ubojstvo supruga.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv oboje okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku, a u odnosu na drugookrivljenicu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila istražni zatvor okrivljenicima.

Okrivljene je prethodno privela policija, koja je tek ove godine došla do saznanja da bi iza ranjavanja danas 61-godišnjka mogla stajati njegova tadašnja supruga s kojom već godinama nije u braku. Ona je, kako se sumnja, platila nekoliko stotina tadašnjih maraka 28-godišnjaku koji je ispalio dva hica na tadašnjeg njezinog supruga, inače njegovog znanca, koji ni tada nije imao posebno vrijednu imovinu, kao ni danas, kada se oporavlja od bolesti, pri čemu mu je od pomoći navodno i bivša supruga..