Jučer u nesrećama ozlijeđeno čak pet osoba

VV | 8.9.2017. u 12:12h | Objavljeno u Crna kronika

Jučerašnji kišoviti dan ipak je utjecao i na vozače, pa su se tako dogodile dvije prometne nesreće s čak pet ozlijeđenih osoba.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 10.40 sati na spojnoj cesti autoceste A-4, kod naplatnih kućica čvora Varaždin. Žena starosti 54 godine upravljala je osobnim vozilom iz smjera Turčina u smjeru naplatnih kućica. Zbog neprilagođene brzine stanju kolnika i uvjetima prometovanja, u intenzivnom kočenju, nije uspjela zaustaviti svoje vozilo te je prednjim dijelom svog vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljao 56-godišnjak, a koji se nakratko zaustavio na kolniku. Muškarac je usred udara ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin

Druga nesreća dogodila se oko 20.15 sati u Zelendvorskoj ulici u Sračincu. Muškarac u dobi od 27 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.63 g/kg u smjeru Majerja. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, udario je u stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je upravljala 34-godišnjakinja, koja se nepropisno kretala unazad prema dvorištu, u namjeri polukružnog okretanja. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te dvije djevojčice u dobi od 11 i 12 godina, koje su se nalazile u vozilu vozačice. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.