Je li kazneni progon protiv bivšeg direktora Parkova posljedica medijskog linča? Foto: VV arhiva

Je li kazneni progon protiv bivšeg direktora Parkova posljedica medijskog linča?

| 21.11.2016. u 14:02h | Objavljeno u Crna kronika

- Moj progon posljedica je postojećeg populizma. Nadam se da će sud pokušati sa strane staviti medijski linč i progon protiv mene čija je svrha proglasiti me krivim. Kriv sam od samog početka ovog postupka. Ovaj igrokaz napravljen je kako bi se osramotilo mene, moju obitelji i moje troje djece - naglasio je to Miljenko Ptiček zaključujući dvodnevno, vrlo iscrpno iznošenje svoje obrane protekli tjedan na varaždinskom Županijskom sudu.

Time je tako kraju priveden kazneni postupak započeo još u lipnju 2013. godine, a povodom optužnice varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva podignute u rujnu 2012. godine.

Njome se bivši direktor Parkova i Aquacityja u 13 točaka teretio za više kaznenih djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i poticanja na to te poticanja na krivotvorenje službene isprave.

Prema optužnici, Ptiček je pokojnom vlasniku tvrtke Ekofrut Peri Kocijanu u više navrata tijekom 2005. rekao da u ime tog društva ispostavlja račune Parkovima za poslove koji nisu obavljeni. Kocijan je 90 posto od iznosa svakog računa, sumnja ŽDO, predavao Ptičeku pri čemu su Parkovi oštećeni za 93.634 kune. Na Ptičekovo je traženje Kocijan u ime Ekofruta navodno ispostavio i račun za poslove koji nisu obavljeni tvrtkama Mercator-H, Univerzal i Palma pa zatim 90 posto od iznosa svakog računa ponovno predavao Ptičeku, odnosno ukupno 171.629 kuna. Nadalje, Ptiček se teretio da je od 2005. do 2008. od Kocijana tražio da mu isplaćuje 10 posto od iznosa svakog pojedinog računa pri čemu je Ptičeku pripalo 69.578 kuna.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u