Istražni zatvor 38-godišnjaku koji je ukradenim kombijem u Hrženici udario policajca

M.P./Varaždinske vijesti | 2.8.2017. u 10:06h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje 38-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i napada na službenu osobu.

Naime, ODO sumnja da je 38-godišnjak 27. srpnja na parkiralištu u Varaždinu, bez znanja i pristanka vlasnika, originalnim ključem koji se nalazio u kontakt bravi, upalio parkirano kombi vozilo i njime se odvezao.

- Osnovano se sumnja da su ga idućeg dana oko 00,55 sati u Hrženici policijski službenici zaustavili tijekom vožnje s tim kombi vozilom pri čemu je muškarac iznenada krenuo vozilom unatrag i vratima vozila udario policijskog službenika te ga oborio na tlo i ozlijedio ga. U nastavku vožnje stražnjim je dijelom vozila udario u zaštitnu betonsku ogradu, a potom krenuo prema naprijed i usmjerio vozilo na policijskog službenika koji je u posljednji trenutak uspio izbjeći udar vozila bacivši se u stranu - izvijestilo je ODO.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i 38-godišnjaku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.