Ključeve stanova u Grabanicama podijelila je tadašnja premijerka Jadranka Kosor Foto: VV arhiva/Krešimir Đurić

IMA I TOGA Pomoćnika ministra branitelja podmitio član uprave Stanoinga

| 13.8.2018. u 18:17h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog primanja 50.000 eura mita, nekadašnji ravnatelj Uprave za stambeno zbrinjavanje te pomoćnik ministra u Ministarstvu branitelja Dinko Mikulić osuđen je na tri godne zatvora. Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Zagrebu, koji je takvu odluku donio jer je zaključio da je Mikuliću spomenuti iznos predao B. D., član uprave varaždinskog Stanoinga.

Iako mu se stavljalo više toga na teret, Mikulića je prvostupanjski sud na kraju proglasio krivim jer je tijekom 2005. u Zagrebu, kao ravnatelj spomenute uprave te pomoćnik ministra, zatražio 50.000 eura za svoje službene radnje koje će poduzimati nakon objava javnih poziva za prikupljanje ponuda za kupnju stanova za potrebe stradalnika Domovinskog rata. U njegovoj je, naime, nadležnosti bilo rješavanje stambenog zbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida te članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, pa tako i utvrđivanja potreba za stambenim zbrinjavanjem i iskazivanja prijedloga odabira među ponudama za kupnju stanova.

rsz_jadranka_kosor99.jpg

Član uprave Stanoinga je na to pristao i - nakon što je s time upoznao drugog člana uprave Stanoinga E. B. - predao mu zatraženi iznos nakon 15. prosinca 2015., a kupoprodajni ugovori su sklopljeni 24. listopada 2005. između Stanoinga i Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva o prodaji stanova za 31.408.903 kuna te 8. prosinca 2006. o prodaji stanova za 23.795.010 kuna.

Također, Mikulića je sud proglasio krivim jer je u razdoblju od svibnja 2008. do prosinca 2012. u Zagrebu, u istom svojstvu, kao dar za svoje službene radnje koje poduzima nakon objave javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju stanova za stradalnike Domovinskog rata od 21. svibnja 2008. također zatražio isplatu najmanje 100.000 eura.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti