Građani upozorili na grupu žena koje traže donacije i ne odustaju dok ne dobiju novce?

Varaždinske vijesti | 20.5.2019. u 17:05h | Objavljeno u Crna kronika

O pokušajima prevara u posljednje se vrijeme puno govori: od prevara preko interneta do iskorištavanja i krađa, posebno starijih osoba. Da prevaranti ne prezaju pred ničim i dolaze na svakakve ideje kako bi došli do nečeg što im ne pripada upozorila je čitateljica (podaci poznati redakciji) koja nam se obratila. Kako je navela, u posljednjih mjesec dana Varaždinom „operira“ skupina gluhonijemih žena i navodno skupljaju novčane donacije.

- U zadnjih mjesec dana susrela sam ih već nekoliko puta u gradu. I mene su zaskočili i dala sam im 10 kuna, no od drugih sam čula da im to nije bilo dovoljno te su tražili više. Navodno su prema jednom čovjeku koji im je dao 50 kuna bile napasne. Samo te zaskoče, pokažu neku karticu i traže donacije – ispričala je zabrinuta čitateljica. Navela je kako ih je više puta susrela u gradu, a neki građani kažu da nisu gluhonijeme.

- Uglavnom su u skupini, no vidjela sam ih i same. I od drugih sam čula da se žale na njihovu napasnost i agresivnost – ispričala je čitateljica.

Sumnja da se radi o prevaranticama zbog njihovog ponašanja i načina na koji traže pomoć, a sigurna je da sumnjaju i ostali koji su imali „bliski“ susret s ovom skupinom. S obzirom da je i sama imala „bliski“ susret s njima, zbog sumnje u prevaru prijavila ih je policiji. Iz PU varaždinske su izvjestili kako su tijekom travnja zaprimili ukupno pet dojava građana o navedenom slučaju i to 12., 15. i 18. travnja, pri čemu su u samo jednom danu, 15. travnja zaprimili čak tri dojave zabrinutih građana.

Više o ovoj temi možete pročitati u novome broju Varaždinskih vijesti