Skoro 90% zaplijenjene droge u zonama škola: svaku sumnju na "dilanje" ili konzumiranje prijavite! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Skoro 90% zaplijenjene droge u zonama škola: svaku sumnju na "dilanje" ili konzumiranje prijavite!

VV | 15.12.2023. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

- U ukupnom broju zapljena droga od maloljetnih osoba, oko 80 do 90 % zapljena je izvršeno u zonama odgojno-obrazovnih ustanova i to su redom zaplijene marihuane, amfetamina, biljke canabisa, kokaina, ecstasyja, hašiša i heroina – istaknula je Tatjana Novak, službenica za prevenciju PU varaždinske na današnjem kolegiju ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija.

- U Varaždinskoj županiji kod 150 djece i mladih zabilježen hripavac, ravnateljima škola izdane upute

Novak i Davor Čmigović, član Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga i drugih oblika ovisnosti Varaždinske županije apeliraju na zajedničku borbu protiv kriminalitta droga kod djece i mladih na području Varžadinske županije.

- Kada su u pitanju počinitelji prijavljenih kaznena djela zlouporabe droga, najviše se radi o punoljetnim osobama. Međutim, žalosti činjenica da su počinitelji i djeca do 14 godina života te maloljetnici od 14 do 18 godina starosti - istaknula je Novak te apelirala na ravnatelje, profesore, učitelje, da prijavljuju događaj ili sumnju da učenici konzumiraju, nabavljaju ili se bave preprodajom nedozvoljenih supstanci ili posjeduju stvari koje se koriste u preprodaji droga.