Filmska potjera: Presretačem lovili 21-godišnjaka, rezultat slupana vozila i ozlijeđeni policajci Foto: VV arhiva / ilustracija

Filmska potjera: Presretačem lovili 21-godišnjaka, rezultat slupana vozila i ozlijeđeni policajci

I.D./Varaždinske vijesti | 12.6.2017. u 11:36h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi i ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

Kako se sumnja, navedeni je pod utjecajem alkohola od 0.22 g/kg upravljao osobnim vozilom slovenskih registarskih oznaka te prilikom vožnje teško kršio prometna pravila. Zbog toga su ga policijski službenici sa službenim vozilom - presretačem, svjetlosnim i zvučnim signalima pokušavali zaustaviti, na što se oglušavao i nastavio vožnju relacijom Varaždin, Donje Ladanje, Vinica, Gornja Voća, Donje Ladanje, Varaždin, Novi Marof i Mirkovec Breznički.

- Dolaskom u Mirkovec Breznički, navedeni je vozilom onemogućavao da ga se pretekne radi čega se kretao preko obje prometne trake, odnosno i po traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera. U nekoliko je navrata u posljednji trenutak izbjegao direktni sudar s vozilima koja su se kretala iz suprotnog smjera - izvijestili su iz policije.

U jednom trenutku, kad se 21-godišnjak kretao po lijevoj traci, policijski službenici su s presretačem uspjeli po desnoj prometnoj traci doći ispred njega, kako bi ga zaustavili. Nakon što se mladić vratio u desnu prometnu traku, prednjom stranom svojeg vozila je udario u stražnju stranu policijskog vozila. Uslijed udara, njegovo se vozilo odbilo unazad i stražnjom stranom udarilo u prednji dio prethodno zaustavljenog drugog policijskog vozila.

- Navedeni je potom izašao iz svojeg vozila te se dao u bijeg, u čemu je spriječen od strane policijskih službenika - priopćili su iz policije.

Prilikom udara u policijsko vozilo presretač, ozlijeđena su dvojica policijskih službenika, kojima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 21-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.