Dvadesetšestogodišnjak prilikom pokušaja bijega odbacio oko 1,5 kilograma marihuane i ecstasyja

vv | 27.12.2023. u 10:09h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 23. prosinca u 15:10 sati na državnoj cesti D-3, između Čakovec i Štefanca, policijski službenici Policijske uprava međimurske, uočili su osobni automobil, zagrebačkih registarskih oznaka, u kojem bi se nalazili mogući počinitelji kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga. 
 
Prilikom pokušaja zaustavljanja, suvozač je izašao iz automobila te se dao u bijeg. Tijekom bijega odbacivao je nepoznate predmete, ali su ga ubrzo sustigli policijski službenici te ga uz primjenu sredstava prisile uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Pregledom i preliminarnim testiranjem sadržaja odbačenih predmeta, utvrđeno je da se radi o dva PVC paketa. Jedan paket bio je ispunjen drogom marihuanom ukupne mase 1.055 grama, dok je drugi bio ispunjenom tabletama droge ecstasy ukupne mase 407,8 grama.
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 26-godišnjak s područja grada Zagreba, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je uz podnošenje kaznene prijave nadležnom držanom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Droga_2.jpg

Droga_1.jpg

Droga_4.jpg

Droga_3.jpg