DOZNAJEMO Dio učenica uz znanje roditelja povuklo prijavu protiv nastavnika informatike

| 10.6.2019. u 17:08h | Objavljeno u Crna kronika

- Nikada do sada nismo imali ovakav slučaj, niti sam za takvo što načuo, a 14 godina sam ravnatelj OŠ Novi Marof, koju su polazile i moje tri kćeri, od kojih je najmlađa završila osnovnu školu prije pet godina, ali ni one nisu nikada za takvo što čule, kaže Anđelko Bošnjak, ravnatelj OŠ Novi Marof, koja je prošli tjedan bila u medijima možda i više nego ikada, ali ne zbog uspjeha njezinih učenika, kojih uistinu ne manjka, već nemilog događaja: nekoliko je učenica, naime, prijavilo nastavnika informatike zbog njegovog ponašanja.

- Protiv muškarca je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Spolno uznemiravanje, doznajemo od načelnika PU varaždinske Predraga Benčića, koji nam nije potvrdio, ali ni opovrgnuo da je učenica, uz znanje roditelja, povukao prijavu, što doznajemo od dobro upućenog izvora.

Prva je o slučaju izvijestila RTL televizija, i to tako da je prozvala ravnatelja i školu zbog toga što nisu pravodobno i primjereno postupili. Istina je, međutim, potpuno suprotna: sve se radilo sukladno pravilnicima, što je vidljivo iz kronologije slučaja.

- U utorak, 21. svibnja, pri kraju radnog vremena, došla je do mene razrednica jednog od naših 5. razreda. Rekla mi je da su joj se dvije učenice požalile na ponašanje nastavnika iz informatike pa će zbog toga sutra doći na razgovor njihove majke. Iako radim 32 godine u školstvu, bio sam u šoku, posebice kad sam čuo o kome se radi, budući da je posrijedi kolega, koji je među našim najboljim nastavnicima, jako je savjestan radnik, a bio je i ravnatelj prije mene, veli ravnatelj Bošnjak, napominjući da su u učionicu informatike često ulazili zbog potrebe nastave, ali nikad nitko nije ništa primijetio.

Iako je bio šokiran s onime što je čuo, a o čemu danas ne može govoriti zbog istrage, ravnatelj se brzo pribrao i trezveno postupio.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u