D. Voća: U kući skrivao puške, streljivo...

Varaždinske vijesti | 18.12.2018. u 15:53h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Temeljem naloga Prekršajnog suda u Varaždinu, ivanečki su policajci pretražili kuću u Donjoj Voći kojom se koristi 54-godišnjak.

Prilikom pretrage pronađena je jedna puška domaće izrade kalibra 7,62 mm, puška kokotara kalibra 12 mm, puška domaće izrade 5,6 mm jednocijevka, plinski pištolj, jedno tijelo oružja, spremnik za automatsku pušku sa 36 komada streljiva, pribor za punjenje lovačkih patrona, rezervni dijelovi za oružje, petstotinjak komada različitog streljiva, PVC bočica sa sačmom i bajuneta za vojničku pušku.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

- Ovom prilikom ponovno skrećemo pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta „Manje oružja – manje tragedija“, mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju. Napominjemo da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već daosobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo - podsjećaju iz PU varaždinske.