Čak tri različita slučaja zaplijene droge u Međimurju proteklog vikenda

vv | 19.2.2024. u 10:32h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 16. veljače ove godine u 17:40 sati u Čakovcu, na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Tomaša Goričanca, 26-godišnjak i 31-godišnjak neovlašteno su posjedovali drogu amfetamin i marihuanu. Policijski službenici od 26-godišnjaka oduzeli su 4,38 grama amfetamina, dok su od 31-godišnjaka oduzeli 5,63 grama marihuane. Protiv 26-godišnjaka i 31-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel).

U subotu, 17. veljače ove godine u 18:45 sati u Čakovcu, na parkiralištu kod stambene zgrade u Ulici Tome Masaryka, policijski službenici pristupili su provjeri identiteta 22-godišnjakinje i 27-godišnjaka. Tijekom policijskog postupanja 22-godišnjakinja odbacila je dva PVC smotuljka ispunjena bijelom praškastom materijom nalik na drogu kokain ukupne mase 2,03 grama (0,95 i 1,08 grama). Testiranjem odbačene materije utvrđeno je da se radi o drogi kokain. Policijski službenici oduzeli su drogu, dok će se protiv 22-godišnjakinje zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Treći slučaj zapljene droge zabilježen je u nedjelju, 18. veljače u 19:40 sati u Novom Selu Rok. Na parkiralištu u Ulici Rade Končara, 18-godišnjak je prilikom policijskog postupanja odbacio PVC smotuljak u kojem se nalazila marihuana, ukupne mase 3,23 grama. Drogu su oduzeli policijski službenici, dok će se protiv 18-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel).