Buran vikend: Čak 18 prometnih nesreća s osam ozlijeđenih osoba

N.P./VV | 2.7.2018. u 18:59h | Objavljeno u Crna kronika

Iza nas je buran vikend, pa se tako na prometnicama Varaždinske županije dogodilo ukupno 18 prometnih nesreća i to osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 29. lipnja oko 14.15 sati na državnoj cesti D-2 u Zamlaki, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom je iz smjera Vrbanovca u smjeru Zamlake upravljao je 63-godišnjak. Uslijed ne kretanja vozila sredinom obilježene prometne trake vozilom je prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, te je prednjim djelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 55-godišnjakinja.
Ozljede su zadobila oba vozača, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Zbog prometne nesreće, promet je navedenom dionicom bio zatvoren za sav promet od 14.25 do 14.45 sati, te se odvijao obilaznim pravcima.

U petak, 29. lipnja oko 14.40 sati u Vidovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 43 godine upravljala je osobnim vozilom u smjeru Nedeljanca. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se vozilom približavala sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake koji su stupili na pješački prijelaz, te je prednjim dijelom vozila udarila u 26-godišnjeg pješaka, a koji je prelazio kolnik. Uslijed udara pješak je pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede su mu okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.

U subotu, 30. lipnja oko 9.55 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Muškarac starosti 33 godine upravljalo je iz smjera Varaždina u smjeru Ivanca. Uslijed ne držanja potrebitog razmaka iza drugog vozila pri vožnji u slijedu prednjim je dijelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je neposredno ispred njega upravljala 38- godišnjakinja, a koja je smanjivala brzinu vozila zbog nailaska na zaustavljeno vozilo. Od udara vozilo je odbačeno unaprijed te je prednjim dijelom udarila u zadnji dio vozila kojim je upravljao 45-godišnjak, a koji je zaustavio vozilo ispred pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka. Ozljede je zadobila 38-godišnja vozačica i 45- godišnjak. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 30. lipnja oko 14.20 sati u Mirkovcu Brezničkom, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 19 godina kao pješak je pretrčavao kolnik državne ceste, dolaskom do sredine kolnika u namjeri izbjegavanja vozila koje mu je dolazilo s desne strane skočio je u zrak i pao na krov osobnog vozila kojim je iz smjera Novog Marofa u smjeru Zagreba upravljao 54- godišnjak. Pješak je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 1. srpnja oko 1 sat, u ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju. Žena starosti 30 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Gornjeg Ladanja. Ulaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika, izgubila je nadzor nad upravljačem i vozilom sletjela van kolnika u cestovni jarak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 66-godišnji putnik iz vozila te je naknadno sam zatražio medicinsku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Danas, 2. srpnja oko 0.20 sati u Preloškoj ulici u Svetom Đurđu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Mladić u dobi od 21 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.24 g/kg. Zbog neprilagođene brzine kretanja, pri izlasku iz blagog desnog zavoja, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio u desno van kolnika. Pritom je vozilom udario u prometno ogledalo, nakon čega se vozilo prevrnulo i udarilo u dvorišnu ograda, a potom i u betonski električni stup. Ozlijeđenom je mladiću medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Označeno u