Akcija "Alkohol": Pijani vozači u fokusu policije u noći sa subote na nedjelju Foto: VV arhiva / ilustracija

Akcija "Alkohol": Pijani vozači u fokusu policije u noći sa subote na nedjelju

I.D./Varaždinske vijesti | 9.2.2019. u 14:46h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Iz Policijske uprave varaždinske najavili su da će policijski službenici tijekom noći sa subote na nedjelju, 9. na 10. veljače, od 21 do 5 sati provoditi pojačane aktivnosti na suzbijanju prekršaja alkoholiziranosti sudionika u prometu.

No, da alkohol nije problem samo vikendom, potvrđuje i policijsko izvješće o prometnim nesrećama, u kojem se navodi da su policijski službenici Policijske postaje Novi Marof u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu u četvrtak, 7. veljače, u 17.45 sati, zaustavili teretno vozilo s pridodanim priključnim vozilom, kojim je upravljao 53-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.35 g/kg.

- Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 53-godišnjak je doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će se pokrenuti prekršajni postupak izdavanjem prekršajnog naloga kojim će mu se izreći novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima CE kategorije u trajanju od 6 mjeseci. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju, navedenom će biti određena i 3 negativna prekršajna boda - priopćili su iz policije.

Istog su dana u 16.20 sati na Trgu svete Marije u Bednji policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak. Alkotestiranjem je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 0.76 g/kg.

- Također je utvrđeno da mu je izrečena zaštitna mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije i da mu je isteklo važenje vozačke dozvole. S obzirom da se radi o recidivistu, odnosno o povratniku u činjenju prekršaja vožnje za vrijeme zabrane upravljanja, isti je uhićen i doveden u Policijsku postaju Ivanec - javili su iz PU varaždinske. Muškarac je jučer doveden prekršajnom sucu Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zatvor u trajanju od 5 dana.