52-godišnjakinja oštetila tvrtku za 720.000 kuna i dovela je do stečaja Foto: VV arhiva / ilustracija

52-godišnjakinja oštetila tvrtku za 720.000 kuna i dovela je do stečaja

Varaždinske vijesti | 6.2.2019. u 09:47h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakinjom, zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako se sumnja, kao odgovorna osoba poduzeća iz Varaždina, od siječnja 2007. do listopada 2016. godine, u više je navrata sa žiro računa poduzeća isplaćivala novac na svoj privatni račun, podizala gotovinu u poslovnim bankama na ime pozajmica i materijalnih troškova, plaćala putem cesija te podizala gotovinu na blagajni, a da iznose pozajmica nije vratila ni položila na račun društva, niti ih opravdala vjerodostojnim ispravama.

- Time je sebi ostvarila protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 720.000 kuna, a poduzeću prouzročila štetu tako da uslijed insolventnosti nije moglo podmirivati svoje dospjele obveze te je zbog navedenog u listopadu 2016. godine otvoren stečajni postupak - naveli su iz policije i dodali da će se protiv nje podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.