47-godišnjakinja u Sv. Đurđu nožem prijetila ženi koja je trudna s njenim bivšim suprugom Foto: ilustracija

47-godišnjakinja u Sv. Đurđu nožem prijetila ženi koja je trudna s njenim bivšim suprugom

Varaždinske vijesti | 18.5.2018. u 20:22h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1971.) zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela prijetnje i pokušaja prisile prema službenoj osobi.

Naime, kako navode iz državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 14. svibnja 2018. u Svetom Đurđu, držeći u ruci nož, prišla oštećenici koja je trudna s njezinim bivšim suprugom i rekla joj da će ju ubiti.

- Okrivljenica je, osnovano se sumnja, 23. travnja 2018. u Svetom Đurđu, s ciljem da spriječi dvojicu policijskih službenika u postupanju zbog dojave da narušava javni red i mir, s odvijačem u ruci više puta zamahnula prema policijskim službenicima kako bi ih ozlijedila, no oni su uspjeli svladati njen otpor i spriječiti ju u namjeri - dodaju iz DORH-a.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenici istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.