43-godišnjak podizao gotovinu s računa tvrtke, izdao bjanko zadužnicu u korist supruge i krivotvorio račune Foto: ilustracija / Pixabay

43-godišnjak podizao gotovinu s računa tvrtke, izdao bjanko zadužnicu u korist supruge i krivotvorio račune

I.D./Varaždinske vijesti | 3.12.2018. u 18:54h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 43 godine zbog sumnje da je kao opunomoćenik za zastupanje jednog trgovačkog društva kojem je sjedište u Ulici Pavleka Miškine u Varaždinu počinio kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Kako je utvrđeno, sumnja se da je, kao opunomoćenik za zastupanje tvrtke i raspolaganje financijskim sredstvima poduzeća, od siječnja do 16. listopada 2018. godine, koristeći bankovnu karticu poduzeća, nenamjenski podizao gotovinu i plaćao robu u trgovinama pričinivši materijalnu štetu od oko 172 tisuće kuna.

Također se sumnja da je koristeći svoj položaj opunomoćenika, služeći se pečatom poduzeća, izdao bjanko zadužnicu poduzeća na iznos od 500 tisuća kuna u korist svoje supruge, a koju je ovjerio pečatom i potpisao, te je 29. studenog zadužnicu dostavio Fini na naplatu i time blokirao račun poduzeća, iako nije postojao stvarni razlog za izdavanje zadužnice.

Isto tako se sumnja da je u ime trgovačko poduzeća kojeg zastupa ispisao krivotvoreni račun za kupca na iznos od oko 45 tisuća kuna iako stvarne poslovne suradnje koja bi opravdala izdavanje tog računa između dva trgovačka društva nije bilo, te je takav račun dostavio poduzeću radi knjigovodstvene obrade, no zbog greške na računu, isti nije obrađen.

Visina materijalne štete procijenit će se naknadno, a protiv osumnjičenog 43-godišnjaka policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.