34-godišnji recidivist na nadvožnjaku u Gospodarskoj ulici izazvao još jednu nesreću Foto: VV arhiva / ilustracija

34-godišnji recidivist na nadvožnjaku u Gospodarskoj ulici izazvao još jednu nesreću

I.D./Varaždinske vijesti | 26.3.2019. u 16:01h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinska je policija izvijestila da se jučer, 25. ožujka, oko 14.15 sati u Varaždinu dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je izazvao recidivist.

Prema policijskom izvješću, muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.74 g/kg i za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije. Vozio je Gospodarskom ulicom iz smjera istočne zaobilaznice u smjeru Zagrebačke ulice, a dolaskom na nadvožnjak Gospodarske ulice nije prilagodio brzinu vozila stanju i uvjetima na kolniku te je prednjim djelom vozila udario u stražnji dio zaustavljenog vozila, kojim je dotad ispred njega upravljala 67-godišnjakinja.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je doveden u Postaju prometne policije Varaždin te je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

S obzirom na to da je riječ o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja, koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, 34-godišnjak je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na prekršajni sud Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom određivanja zadržavanja odnosno kazne zatvora u trajanju do 60 dana.

Međutim, nakon saslušanja, 34-godišnjak je pušten na slobodu te će se protiv njega provesti redovan prekršajni postupak.