27-godišnjak udario autom u metalnu ogradu pa se nekoliko puta prevrnuo Foto: Ilustracija

27-godišnjak udario autom u metalnu ogradu pa se nekoliko puta prevrnuo

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.6.2019. u 21:25h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinska policija izvijestila je o prometnim nesrećama koje su se dogodile tijekom ovog vikenda.

U subotu, 15. lipnja oko 16.20 sati, van naselja Cerje Tužno, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 27 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.79 g/kg županijskom cestom iz smjera Tužnog u smjeru Lukavca. Zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika te utjecaja alkohola, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio u desno van kolnika gdje je vozilom udario u metalnu ogradu, nakon čega se vozilo višestruko prevrnulo. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 32-godišnji putnik iz vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 15. lipnja oko 19.30 sati u Nedeljancu. Muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom Varaždinskom ulicom iz smjera Cargovca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama te gustoći prometa, prednjom je stranom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila zaustavljenog u koloni, kojim je ispred njega upravljao 35-godišnjak.

Udareno je vozilo odbačeno prema naprijed te prednjom stranom udarilo u stražnju stranu osobnog vozila kojim je ispred njega upravljala 40-godišnjakinja. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 42-godišnji putnik iz vozila 35-godišnjaka. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom, a u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 125 prekršaja.