Županija nabavlja šator za civilnu zaštitu, ali i za manifestacije Foto: Ilustracija

Županija nabavlja šator za civilnu zaštitu, ali i za manifestacije

| 3.4.2018. u 20:48h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinskoj županiji odlučili su nabaviti - šator.

Prema dokumentaciji objavljenoj na internetskim stranicama Elektroničkog oglasnika javne nabave RH, šator treba biti aluminijske konstrukcije s krovnim i bočnim PVC protupožarnim ceradama i biti dužine najmanje 30 metara i širine najmanje 15 metara. Od dodatne opreme, trebao bi imati rasvjetu, odnosno tri komada reflektora, a od ponuditelja se traži i garancija na aluminijsku konstrukciju te na cerade. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 230.000 kuna bez PDV-a.

Iz Varaždinske županije pojašnjavaju ovu, pomalo neobičnu, nabavu.

- U tijeku je postupak javne nabave za višemodularni šator širine 15 metara i maksimalne dužine 40 metara, odnosno površine od 225 do 600 četvornih metara. Županija je pokrenula postupak javne nabave šatora, koji će na raspolaganje prvenstveno dati operativnim snagama civilne zaštite, Vatrogasnoj zajednici Varaždinske županije, a uz to i za različite manifestacije koje povremeno organiziraju dobrovoljna vatrogasna društva, kao i sama Županija - pojašnjavaju.

Dodaju da će korištenje šatora Županija odobravati na obrazloženi zahtjev neprofitnih organizacija, udruga i drugih pravnih osoba za svrhe od općeg društvenog interesa, a u skladu s posebnim odlukama Županije. Zaprimljene su, inače, dvije ponude – varaždinske tvrtke Mikiz čija ponuda iznosi 286.250 kuna (s PDV-om) i bjelovarske tvrtke Kudumija Trade čija ponuda iznosi 280.000 kuna (s PDV-om), no još uvijek nije donijeta odluka o odabiru.