Županija bi platila dvorac Šaulovec, ali odluke Trgovačkog suda još nema Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Županija bi platila dvorac Šaulovec, ali odluke Trgovačkog suda još nema

IHR/Varaždinske vijesti | 25.4.2019. u 20:50h | Objavljeno u Aktualno

- U kojoj je fazi projekt kupnje dvorca Šaulovec? – zanimalo je HSLS-ovog vijećnika Tomicu Čuklija na aktualnom satu Županijske skupštine.

Podsjećamo, atraktivni dvorac Šaulovec u Črešnjevu, u kojem je živio kontroverzni Ivan Hudoletnjak, bio je na elektroničkoj javnoj dražbi na kojoj su se prodavale nekretnine PPI Varaždinke u stečaju, među kojima je bila i farma u Svibovcu Podravskom. Među zainteresiranima za kupnju dvorca Šaulovec bila je i Varaždinska županija koja je uz državu i jedinice lokalne samouprave imala pravo prvokupa.

Najviša ponuda u nadmetanju za Šaulovec na zadnjoj, četvrtoj dražbi zaključenoj početkom listopada prošle godine iznosila je 2,070.001 kuna, dok je za farme u Svibocu Podravskom najviša ponuda iznosila 375.001 kunu.

Konačnu odluku za atraktivne nekretnine u Črešnjevu te za farme u Svibovcu Podravskom donosi nadležno tijelo, odnosno Trgovački sud u Varaždinu. No, sudeći po izjavama župana, to se još nije dogodilo.

- Prošlo je već sedam mjeseci od licitacije, no Trgovački sud ne donosi odluku. Još nismo dobili suglasnost da platimo i preuzmemo Šaulovec. Troše se novci na čuvanje objekta, što je otprilike oko 250.000 kuna godišnje, a Trgovački sud ne donosi odluke - rekao je Čačić.

Varaždinski župan je rekao da ništa ne mogu trenutno poduzeti.

- Želimo platiti, no odluke nema. Govore da se još nisu riješili odnosi u ostavinskim raspravama, a to uopće nije stvar Županije – rekao je Čačić.