Župan P. Štromar načelnika Općine Vinica M. Kostanjevca tužio za klevetu

V.V. | 15.3.2017. u 18:49h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar podnio je tužbu za klevetu protiv načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca, jer kako tvrdi, on kontinuirano iznosi neistine i laži te ih plasira putem službene stranice Općine Vinica te putem pojedinih medija.

- Ne znam koji su motivi načelnika Kostanjevca, ali činjenica je da u kontinuitetu iznosi klevete i laži na moj račun. Želim naglasiti da ovdje nije samo riječ o meni, nego o svim mještanima Varaždinske županije, a posebice mještanima Vinice, koje načelnik Kostanjevac na sve načine pokušava obmanuti. Svjestan sam da je predizborno vrijeme, ali klevete i laži mogu ozbiljno naštetiti cijeloj Varaždinskoj županiji – naglasio je župan Predrag Štromar.

Naime, prije nekoliko dana, točnije 11. ožujka ove godine načelnik Marijan Kostanjevac izjavio kako je „župan želio blokirati odluku Ministarstva unutarnjih poslova o odobrenim sredstvima proširenje ceste i postavljanje nogostupa kroz Gornje Ladanje te je tako još jednom pokazao koliko mu je stalo do Općine u kojoj i sam živi“.

Ta izjava, ističu iz županovog ureda za odnose s javnošću, nema nikakve veze s istinom, niti župan ima bilo kakve ovlasti da ''blokira'' spomenuti projekt, niti bi županu takvo što bilo u interesu.

- Meni su na prvom mjestu građani i ne bi ni pomislio da blokiram bilo koji projekt, a posebice ne onaj koji na bilo koji način doprinosi razvoju Varaždinske županije ili pojedine općine – rekao je Štromar, a iz njegovog ureda za odnose s javnošću su podsjetili i na tekst koji je 27. siječnja objavljen na službenim internet stranicama Općine Vinica pod naslovom „Priopćenje načelnika“.

U tome je tekstu, tvrdi se, načelnik također iznio klevete na račun župana Štromara. 

- Podmeće gradonačelniku Habušu i svojem najbližem suradniku, gdje se kao alat zamislite koristi maloljetni učenik – stoji u između ostalog u izjavi Kostanjevca u spomenutom tekstu, a Štromar smatra da je riječ "o opasnim izjavama gdje se načelnik Kostanjevac služi, očito izmišljenom konstrukcijom nekog scenarija ne bi li ga pokušao diskreditirati".

- Kažem da je riječ o opasnim izjavama, pošto je načelnik u svojoj namjeri da me okleveće umiješao i maloljetnika. Uvijek treba najprije razmisliti, poglavito mi koji obnašamo javne funkcije, jer izrečena riječ ima težinu. Osim toga, izrečena riječ često može nanijeti štetu, u ovom slučaju ugledu Varaždinske županije, ali i Općine Vinica – rekao je Štromar.