Željko Bunić o projektu TPV 2: Ključno pitanje je tko će financirati taj 'tehnološki Disneyland'

| 5.12.2016. u 16:32h | Objavljeno u Aktualno

Projekt Tehnološki park Varaždin 2 (TPV 2) težak oko 50 milijuna eura je još 2011. godine uvršten na indikativnu listu projekata Znanstvene infrastrukture Ministarstva znanosti, na kojoj je i ostao i za novo programsko razdoblje do 2020. godine.

Svrha liste je identifikacija projekata koji bi se mogli financirati iz Europskoga fonda za regionalni razvoj i iako to zvuči sjajno, danas oko ovog projekta postoje najblaže rečeno - razilaženja.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš kaže kako projekt treba preprojektirati kako bi bio održiv. Naime, kako smo doznali od predsjednika Nadzornog odbora TPV-a Željka Bunića, projekt bi generirao oko 20 milijuna kuna gubitaka godišnje, a gradonačelnik poručuje: “Grad neće sufinancirati gubitak TPV-a”.

Predsjednik Nadzornog odbora Tehnološkog parka Željko Bunić vrlo je oprezan prema projektu, koji naziva “tehnološkim Disneylandom”...

Opširnije o podijeljenjim mišljenjima oko TPV-a 2, stavovima sadašnjeg i bivšeg direktora, projektanata i Ministarstva čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u