Željko Bunić o jučerašnjoj sjednici SDP-a: Je li ovo proračun Varaždina ili SDP-a?

| 29.12.2016. u 11:24h | Objavljeno u Aktualno

Tek što je varaždinskim gradskim vijećnicima pročelnica za financije Mirela Ivanković obrazložila novi prijedlog proračuna po kojem su ukupni prihodi i primici planirani u iznosu od 262 milijuna kuna, a rashodi i izdaci u iznosu od 267,5 milijuna kuna, HSLS-ov Željko Bunić ukazao je na jučerašnju sjednicu SDP-a.

- Odbor za financije nije podržao prvi prijedlog rebalansa, o drugom nije ni raspravljao. Prije nego se nastavi ova farsa, pitam o kojem amandmanu govorimo? Materijal koji smo dobili i o kojima govorimo se bitno razlikuju. Jedan ima oznaku 60, drugi 61, u jednom su prihodi poslovanja planirani u iznosu od 240 milijuna kuna, a u drugom 254 milijuna kuna. Nije mi jasno o čemu razgovaramo. Ovo je prvi čin ove farse. Koalicija HNS-SDP ovime je prevršila svaku mjeru političke pristojnosti, a ovaj način donošenja proračuna je nelegalan. Ako je ovo transparentno, Drava je najbistrija rijeka. Ovo je ne samo mutno nego je i neshvatljivo. Iz izjava Bosilja i Kišića vidi se da su imali uvid u detalje proračuna iz čega proizlazi da su njima dostavljene, ali nikom drugom nisu. Je li ovo proračun SDP-a s Iblerovog trga, Politbiro ili je to proračun grada Varaždina? Gradski odbor SDP-a očito je zamijenio Odbor za financije. Oni su o tome raspravljali i vidjeli su stavke izmijenjenog proračuna, no ni vi niti ja ih nismo vidjeli. Oni su „roštali“, a mi u novinama čitali što se događa. Tražim da se sastane Odbor za financije i Odbor za statutarno-pravna pitanja i da se razmotre navedene promjene - upozorio je Bunić.

Da je ovakav način donošenja proračuna lakrdija ocijenila je i vijećnica Natalija Martinčević.

- Ovo nije donošenje proračuna već lakrdija. Vijećnici HNS-a i SDP-a koji zajedno vode Grad odlučuju večer prije donošenja proračuna i pred nas dolaze s potpuno novom pričom i proračunom. Ne zna se što su prihodi i rashodi - ukazala je Martinčević.

Nakon prozivki ovo dvoje vijećnika zakazana je pauza od pola sata kako bi se sastali Odbor za financije i Odbor za statutarno-pravna pitanja.

Označeno u