Zbog štrajka, odgođeno je 75 ročišta Trgovačkog suda Foto: Ilustracija

Zbog štrajka, odgođeno je 75 ročišta Trgovačkog suda

Ivica Kruhoberec | 17.7.2023. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Već mjesec i pol dana odgađa se na sudovima dobar dio ročišta, uključujući i ona sazvana zbog razvoda, skrbništva nad djecom, stečajeva… I otprema presuda i ostalog ne ide kao prije štrajka službenika i namještenika u sudovima i državni odvjetništvima. Tako je od 5. lipnja na 80 sudova te dvostruko manje državnih odvjetništava pa i na sudovima u Varaždinu, kao i državnom odvjetništvu.

- Na Županijskom sudu u Varaždinu štrajka većina službenika i namještenika. Od početka štrajka, odgođene su rasprave i druge radnje u predmetima koji nisu hitni, no poduzimaju se sve potrebne radnje u predmetima koji su hitne naravi, kao što su istražni zatvori, maloljetnički predmeti, predmeti vezani za osobe s duševnim smetnjama, hitni statusni predmeti, izdržavanje kazne zatvora i predmeti u kojima može nastupiti nenadoknadiva šteta, doznajemo od suca Tomislava Brđanovića, zamjenika glasnogovornika Županijskog suda u Varaždinu, koji naglašava da je, prema podacima o priljevu spisa i broju riješenih predmeta za lipanj, na Županijskom sudu u riješeno više od 94% priljeva svih predmeta, odnosno 363 od 385.

Kako doznajemo od Snježane Lukač-Keretić, sutkinje i glasnogovornice Općinskog suda u Varaždinu, i to štrajkaju gotovo svi službenici i namještenici, njih oko 95 %...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u