Zbog kvara bez plina ostao centar Varaždina, a za vikend bez plina - gotovo cijela županija Foto: ilustracija

Zbog kvara bez plina ostao centar Varaždina, a za vikend bez plina - gotovo cijela županija

I.D./Varaždinske vijesti | 9.7.2019. u 19:09h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je danas u 10:55 sati zbog hitne intervencije popravka oštećenja plinske mreže prekinuta opskrba prirodnim plinom za varaždinski mjesni odbor Centar, redovna opskrba prirodnim plinom ponovno je uspostavljena u 16:45 sati.

No, iz Termoplina obavještavaju potrošače prirodnog plina da će zbog radova koje provodi Operator transportnog sustava tvrtke Plinacro d.o.o. Zagreb na prespajanju novoizgrađenog dijela transportnog plinskog sustava Republike Hrvatske, od subote 13. srpnja od 7:00 sati do nedjelje 14. srpnja do 15:00 sati biti prekinuta opskrba prirodnim plinom kompletnog distribucijskog sustava tvrtke Termoplin d.d., osim gradova Ludbreg i Novi Marof.

- Obzirom da Termoplin d.d. Varaždin ne može utjecati na navedene radove i prekid isporuke prirodnog plina, molimo sve potrošače za razumijevanje, te da svoju potrošnju i proizvodne kapacitete prilagode uvjetima unutar spomenutog vremenskog razdoblja. Još jednom molimo da u navedeno vrijeme planirate potpunu obustavu potrošnje prirodnog plina, a sve u cilju očuvanja opstojnosti i funkcionalnosti cijelog distribucijskog sustava - ističu iz Termoplina.

Ujedno mole korisnike da u navedeno vrijeme ne diraju mjerno-regulacijska mjesta na svojim objektima, već da ih ostave u položaju u kakvom su bili u trenutku prekinute opskrbe plinom, a sve eventualno uočene nedostatke nakon ponovnog puštanja plina prijave u Termoplin na telefon 231-444.

- Redovna opskrba prirodnim plinom bit će ponovno uspostavljena u najkraćem mogućem roku - kažu iz Termoplina.