Zašto je bivša ravnateljica najavila tužbu protiv bolnice, a Udruga liječnika pozvala DORH

| 30.1.2017. u 15:04h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li varaždinska Opća bolnica snositi određene posljedice, odnosno hoće li morati platiti odštetu dr. Sanji Zember, zbog toga što ju je Upravno vijeće u petak 27. siječnja smijenilo prije isteka mandata? Naime, bivša je ravnateljica najavila da će pokrenuti postupak zaštite svojih prava na sudu, budući da smatra kako je odluka o smjeni nezakonita. Naravno, suprotnog je stava većina u Upravnom vijeću, točnije Zoran Šantek, Jasminka Begić i Zouheir Bitar.

Da je ovaj trojac donio odluku o razrješenju ravnateljice mimo zakona, konstantno upozorava smijenjeni član UV-a Damir Habijan kojem je ministar zdravstva Milan Kujundžić i pismeno dopisom potvrdio kako samo on može smijeniti ravnateljicu u okolnostima koje su nastupile. Takav dopis ministar je poslao i predsjedniku Upravnog vijeća Zoranu Šanteku uoči sjednice UV-a na kojoj je ravnateljica smijenjena. Podsjetimo, radi se o tome da je Zakonom o zdravstvenoj zaštiti propisano kako ravnatelj može biti razriješen prije isteka vremena na koje je imenovan u roku od 30 dana od dana saznanja za neki od razloga.

- Ako Upravno vijeće u tom roku ne razriješi ravnatelja, rješenje o razrješenju može donijeti samo ministar - upozoravao je Habijan, potvrdio je ministar, a UV je ipak donijelo odluku o smjeni.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti