Započela prosvjedna povorka radnika Varteksa; za ponedjeljak dogovoren sastanak s dioničarima

MGA | 10.5.2024. u 10:35h | Objavljeno u Aktualno

- Radnici Varteksa su jedinstveni u svome stavu da žele obraniti svoje plaće i da žele obraniti Varteks. Siguran sam da neće izostati podrška ni sa drugih strana i da će sve ovo završiti s pozitivnim ishodom - poručio je Tomislav Rajković, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske, na početku današnjeg prosvjeda radnika Varteksa koji su u štrajku već peti dan. Prosvjed je započeo u 10 sati ispred pogona Varteksa, a povorka radnika krenula je gradom prema Korzu gdje će se, ispred Varteksove trgovine, održati i konferencija za medije.

Jučer je iz Varteksa objavljeno da je jedan od većih dioničara Stjepan Čajić spreman Varteksu ponovno dati zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće i kupile tkanine, ali pod uvjetom da mu se taj novac vrati ove godine od jednog posla iz kojega se trebao vratiti dio kredita Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj tj. uz uvjet da banke pričekaju s naplatom svojih potraživanja.

Rajković je rekao da u Upravi više nemaju s kim razgovarati, s obzirom na ostavku članice Uprave Jelene Bošnjak te da je za ponedjeljak najavljen sastanak sindikata s dioničarima i da će nakon toga donijeti daljnje odluke. Vezano za novi Čajićev zajam Rajković poručuje da i od banaka očekuju pozitivan odgovor te da to bude prva, ali ne i jedina stvar u spašavanju Varteksa.

Također je rekao da se štrajku pridružuje i ono malo zaposlenika koji nisu bili uključeni u štrajk od prvoga dana te da dobivaju poruke podrške od građana iz svih dijelova Hrvatske.

varteksProsvjed1.jpg

varteksProsvjed3.jpg

varteksProsvjed4.jpg

varteksProsvjed5.jpg

Video sadržaj