Zamjenik župana Tomislav Paljak odao počast žrtvama logora Jasenovac

vv / varaždinska županija | 22.4.2018. u 19:05h | Objavljeno u Aktualno

Prigodnim programom u Spomen-području Jasenovac danas je pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora održana službena komemoracija žrtvama ustaškoga koncentracijskog logora kojoj su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković  s mnogim ministrima, načelnik GS OS RH general Mirko Šundov te niz veleposlanika zemalja akreditiranih u Republici Hrvatskoj, među njima i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država Robert Kohorst, kao i veleposlanica Izraela Zina Kalay Kleitman.

220418 jasenovac 5

Počast nedužnim žrtvama tog zloglasnog logora odao je i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je položio vijenac u kripti spomenika – Jasenovačkog cvijeta te se upisao u knjigu žalosti istaknuvši tom prigodom kako se ovakva nedjela više nikada ne smiju ponoviti.

- Nažalost, na ovome mjestu učinjeni su strašni zločini, ljudi su ubijani samo zato jer su bili drugačije vjere ili nacionalnosti. Danas odajemo počast svim nedužnim žrtvama, a prisjećamo se i herojskog čina, proboja logoraša koji su odlučili oduprijeti se krvnicima i probati doći do slobode – rekao je zamjenik župana Paljak.

Komemoracija se inače, održava u spomen na 22. travnja 1945. i proboj 600 logoraša, od kojih je preživjelo njih stotinjak.

Označeno u