Zagrepčani oduševljeni manifestacijom „Garantirano z Varaždinske županije“

J.Š./Varaždinske viejsti | 20.10.2018. u 18:16h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija je oduševila Zagreb. Na Trgu bana Jelačića se danas, 20. listopada, prvi put predstavila u glavnom gradu Hrvatske, i to manifestacijom „Garantirano z Varaždinske županije“. Bilo je to jedno od najvećih takvih događanja s čak 60-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz Županije, te atraktivnim damama u krinolinama, husarima na konjima i vrhunskim kulturno-zabavnim programom.

Gužve na štandovima i oko štandova potvrdile su oduševljenje Zagrepčana i njihovih gostiju brojnim proizvodima koji su djelo rada marljivih ruku proizvođača iz Varaždinske županije. Dosad nijedno predstavljanje nije bilo ovako brojno te bogato raznovrsnom ponudom i sadržajem.

- Ova manifestacija je doprinos brendiranju naših izvornih proizvoda vrhunske kvalitete, ali i doprinos promociji cijele Varaždinske županije. Naša odluka da brendiramo izvorne proizvode potvrdila se kao dobra, jer se proizvodi počinju prepoznavati na tržištu. Prije svega to je brend 100 posto čistog Varaždinskog bučinog ulja, a uz to promoviramo i naše Varaždinsko zelje koje je najcjenjenije upravo na području Zagreba. Posebna atrakcija su dame u krinolinama, s kojima se građani masovno fotografiju, a postrojavanje husara na konjima ispred kipa bana Jelačića je samo po sebi vizualna atrakcija. Sve zajedno daje pozitivan doprinos i impuls našem turističkom brendiranju. Podsjećam da je britanski Telegraph napisao da je Varaždin najčuvanija hrvatska tajna. Varaždinska županija je udaljena ni sat vožnje autoputom od Zagreba, a turistički je biser koji je nedovoljno uključen u ukupnu turističku ponudu i to ćemo pokušati promijeniti – istaknuo je župan Čačić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je zahvalio županu što je odlučio predstaviti Županiju na Jelačić placu. - Dobrodošli iz prve prijestolnice Hrvatske u sadašnju prijestolnicu Hrvatske, dobrodošli na glavni plac svih građana Republike Hrvatske! Grad Zagreb stvaraju i grade najbolji sinovi i kćeri hrvatskih građana, pa tako i Varaždina. Hvala što smo probili led, a vidimo se iduće godine – poručio je gradonačelnik Bandić.

Predsjednica TZ-a Varaždinske županije i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević istaknula je veliko zadovoljstvo manifestacijom. - Svi naši proizvođači su prezadovoljni organizacijom, kao i time što su dobili mogućnost prezentirati i prodavati svoje proizvode u Zagrebu. Odazvalo se doista puno izlagača i drago mi je da smo ispunili njihova očekivanja. Veseli me i što je na Trgu bana Jelačića ovako puno ljudi. Ostvarili smo zacrtane ciljeve, predstavili smo Varaždinsku županiju kao turističku destinaciju, a istovremeno promoviramo naše domaće proizvode, kao i dizajnerice, obrtnike i tvrtke – istaknula je Natalija Martinčević.

Osim što je posebnost manifestacije bila prikaz izrade domaćeg putra, spravljanje kiseljenja zelja te heljde, predstavljanje Varaždinskoga bučinoga ulja i proizvoda od buča te Varaždinskog zelja, na manifestaciji su dizajnerice predstavile svoje najnovije kolekcije, Jelačić placom šetale su dame u krinolinama, husari jahali na konjima, a svoju posebnost Varaždinska županija je pokazala i glazbom. Nastupili su prvaci Glazbene škole u Varaždinu koji su izvodili arije iz opereta te mjuzikala. Uz KUD Jalžabet, nastupili su Blanka Tkalčić, Irma Dragičević, duo Rock on baroque, Nenad Kumrić - Charlie i Neven Stipčić.

Osim svega toga, u Zagrebu je od sinoć atraktivni balon Varaždinske županije. Podignut je kod fontana na Sveučilišnoj livadi kod Slavonske avenije, pa i stanovnici glavnoga grada imaju priliku uživo vidjeti jedinstveni balon u Hrvatskoj i cijelome svijetu budući da je kupola reprodukcija slike „Svečanost cvijeća“ Ivana Rabuzina, jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive.