Za projektnu dokumentaciju Kulturnog centra Maruševec stiže 130.000 kuna

Varaždinske vijesti | 23.5.2018. u 16:26h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Općini Maruševec je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo 130.000 kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekt izgradnje Kulturnog centra Mruševec. Ugovor o sufinanciranju danas je potpisao načelnik Damir Šprem.

- Drago mi je da je ministarstvo prepoznalo izgradnju Kulturnog centra kao razvojni projekt za podizanje kvalitete života lokalne zajednice, koji će pokrenuti gospodarske i turističke događaje, ali i očuvati, zaštititi i promovirati tradiciju i kulturu, te potaknuti suradnju organizacija civilnog društva. Kulturni centar će kao lokalni razvojni projekt sve te čimbenike ujediniti, kroz provedbu stručnih sadržaja, kulturnih programa, radionica, seminara i tečajeva - istaknuo je Šprem.

Ukupna vrijednost izrade projektne dokumentacije procijenjena je na 250.000 kuna, a razliku od 120.000 kuna Općina je osigurala u proračunu.

- Općina ima iskustva u pripremi i provedbi nacionalnih i EU projekata, što se iz mjeseca u mjesec potvrđuje odlukama o sufinanciranju s državne razine. Projekt Kulturnog centra važna je investicija u socijalnu infrastrukturu jer će pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju kroz proširenje usluga za cjelokupno lokalno stanovništvo - ističe zamjenik načelnika Mario Klapša, objašnjavajući da će u Kulturnom centru biti smještene multifunkcionalne dvorane, prostorije za udruge, knjižnica, igraonica, sanitarne i prostorije za tehniku i ostalo.

- Kao i za svaki zahtjevan projekt, tako ćemo i za ovaj kapitalni projekt sredstva za izgradnju povući kroz europske fondove, kao što to i činimo unazad godinu dana - dodao je Klapša.

Inače, Kulturni centar zamišljen je kao nova žila kucavica Općine i novi centar okupljanja svih generacija. Realizacija ovog projekta vrijednog 10 milijuna kuna ima pozitivne dugoročne učinke na širu društvenu zajednicu. Osnovni cilj je društveni i kulturni razvoj te aktivacija svih generacija stanovništva te istovremeno očuvanje i revitalizacija kulturne baštine i običaja Općine Maruševec.