Vrhovni sud RH presudio: Zemljište na kojem su Igrecovi teniski tereni - gradsko

| 7.8.2017. u 15:34h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon presude Trgovačkog suda u Varaždinu te Visokog trgovačkog suda RH, i Vrhovni sud RH ovih je dana donio presudu da je zemljište u Zagrebačkoj ulici na kojoj su izgrađeni teniski tereni tvrtke Igrec šport u vlasništvu Grada Varaždina. Epilog je to spora koji se između Grada i Igrec športa vodi još od 2010. godine.

- Sada više nema nikakve dvojbe da je nekretnina na kojoj su izgrađeni tereni Igrec športa definitivno u vlasništvu Grada. Takav je bio zaključak svih sudova koji su u ovom predmetu odlučivali, dakle od Trgovačkog suda u Varaždinu, koji je donio prvostupanjsku odluku, Visokog trgovačkog suda RH, koji je odlučivao o žalbi Igrec športa na tu odluku, pa do spomenutog Vrhovnog suda kao najviše instance u Republici Hrvatskoj - kažu iz Grada.

Međutim, napominju kako se nijedan od sudova nije bavio pitanjem eventualnih ulaganja na nekretnini. Ipak, Vrhovni sud je u svojoj presudi jasno naveo da objekte privremenog (montažnog) karaktera i pokretnine Igrec šport ima pravo uzeti sa sobom.

- S obzirom na utvrđenja suda, Grad se nada da će Igrec šport mirnim putem napustiti posjed predmetne nekretnine, a ako bi tvrtka to odbila, Grad će svoje pravo ostvarivati sudskim putem - najavljuju iz Grada.

Međutim, poduzetnik Stjepan Igrec, koji je na zemljištu u Zagrebačkoj ulici uredio teniske terene i “balon”, kaže da se neće samo tako iseliti iz objekata koje je tvrtka izgradila vlastitim sredstvima i godinama ih održavala. Ondje trenutno djeluje TK Varaždin 1181.

- Nisam još primio nikakvu presudu, no zašto bi se tvrtka iselila iz svojeg? S bivšom smo gradskom vlasti cijelo proljeće vodili pregovore oko mirnog rješenja, odnosno postojao je dogovor da se tvrtci isplati obeštećenje za njena ulaganja. Za procjenu vrijednosti naših objekata angažiran je Građevinski fakultet u Zagrebu, ali ona još nije gotova - ukazuje Igrec.

               Detaljnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti