Vozači, oprez: Policajci će vas u subotu pojačano nadzirati

D.P. | 22.12.2017. u 21:36h | Objavljeno u Aktualno

Ravnateljstvo policije kroz operativnu akciju „Mir i dobro“ provodi preventivno-represivnu akciju povodom nadolazećih blagdana gdje nastoji građanima RH i svima koji se u njoj zateknu pružiti najviši mogući stupanj sigurnosti s ciljem zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što je mogućoj višoj razini.

U subotu, 23. prosinca na cijelom području RH, pa tako i na području Policijske uprave varaždinske, provest će se akcija nadzora vozača u smislu poštivanja propisa vezanih uz alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenje mobitela i za poštivanje ograničenja brzine, odnosno propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja.

Na području Postaje prometne policije Varaždin mjesto nadzora određeno je od 11 do 14 sati u gradu Varaždinu, Optujskoj ulici, (kod "Varaždinka"). Predviđeno je da se na mjestu nadzora svi uzorni vozači od strane osoba iz javnog života nagrade prigodnim poklonima koje je osiguralo Ministarstvo unutarnjih poslova, a koji bi ujedno s vozačima izmijenili i pokoju riječ.

U vremenu od 11,30 do 12,30 sati akciji će se pridružiti gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok i načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić.

Također će u vremenu od 11 do 12 sati na državnoj cesti D-3 u Novom Marofu akciji prisustvovati gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, pjevač Juraj Galina i načelnik Policijske postaje Novi Marof Robert Maltar, a od 12.30 do 13.30 sati na državnoj cesti D-24 u Varaždinskim Toplicama gradonačelnica Dragica Ratković zajedno sa načelnikom Policijske postaje Novi Marof.