Vijećnik Denis Mladenović novi stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga Varaždina

| 12.2.2018. u 09:06h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Zajednica sportskih udruga grada Varaždina je s prvim danom ovog mjeseca povećala svoj broj djelatnika, jer je na mjesto stručnog suradnika zaposlen Denis Mladenović, varaždinski gradski vijećnik koji je izabran s liste Ivana Čehoka.

- Statut Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina predviđa raspisivanje natječaja samo u slučaju zapošljavanja Glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Varaždina. Denis Mladenović zaposlen je na mjesto stručnog suradnika, radno mjesto koje je definirano Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina i nije bilo potrebe za raspisivanjem natječaja. Naravno da je zapošljavanje provedeno sukladno odluci Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, koja je održana 23. siječnja 2018. godine - izvjestio nas je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Patrik Koščak, odgovarajući na naš upit gdje je bio objavljen natječaj za zapošljavanje novog djelatnika u Zajednici.

Koščak naglašava da je bilo opravano donošenje odluke o novom zapošljavanju.

- S obzirom na povećanu potrebu za stručnim kadrom u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, a što naglašavamo već nekoliko godina, znatno većeg broja programa koje provodimo, te novih projekata koji su planirani i pozicionirani u Programu javnih potreba u sportu Grada Varaždina u 2018. godini, a koje provodi Zajednica, kako i opsega programa zbog povećanog broja sportskih udruga članica Zajednice te još jednog objekta, bilo je nužno donijeti odluku o zapošljavanju osobe u Stručnu službu. Također je nužno povećati broj djelatnika na održavanju šest sportskih objekata kojima upravlja Zajednica, a o čemu također već nekoliko godina ističemo važnost u Prijedlogu programa javnih potreba u sportu. Denis Mladenović zadovoljava sve kriterije definirane Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta te ne postoji nikakva zapreka da isti ne bude primljen na radno mjesto Stručnog suradnika - napomenuo je Koščak.

Više je poslova koje će obavljati novi stručni suradnik.

- Poslovi koje će obavljati odnose se posebno na organiziranje i sudjelovanje u provedbi sportskih aktivnosti po programima Zajednice športskih udruga Grada Varaždina i praćenje njihovog izvršavanja, aktivno sudjelovanje u stvaranju i realizaciji razvojnih programa športa, kojima je nositelj Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Radit će na realizaciji zaključaka sjednice Izvršnog odbora, Skupštine i Povjerenstva, vezano uz rad sportskih udruga. Pratit će realizaciju predloženih programa sportskih udruga, davat će prijedloge novih sportskih programa, koje tehnički i provedeno organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Isto tako konzultirat će se s voditeljem za sport i razvojne programe i sportskim udrugama vezano uz primjenu Zakona, propisa i ostalih normativnih akata potrebnih za funkcioniranje sportske udruge, kontaktirat će i surađivati sa stručnim službama Zajednica drugih gradova i strukovnim savezima Hrvatske, prikupljati i tehnički obrađivati materijale za izradu godišnjeg kalendara sportskih priredbi Varaždina - naveo je Koščak.

Dodao je da će Mladenović obavljati i druge poslove i zadatke u skladu sa Zakonom o sportu prema ukazanim potrebama, raditi na promidžbi i informiranju javnosti o programima i aktivnostima Zajednice, te uređivati web portal Zajednice Sportskih udruga grada Varaždina.