VIDEO, FOTO: Varaždinci zapalili svijeće i odali počast žrtvama Vukovara Foto: Krešimir Đurić

VIDEO, FOTO: Varaždinci zapalili svijeće i odali počast žrtvama Vukovara

| 17.11.2018. u 19:31h | Objavljeno u Aktualno

Danas u 17 sati su ispred Gradske vijećnice Grada Varaždina upaljene svijeće uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. U spomen na poginulih 500 branitelja i 1700 civila te velik broj nestalih osoba, svijeće su upalili učenici varaždinskih osnovnih škola, branitelji i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i brojni građani.

Građanima su se prigodnim govorima obratili predsjednik skupštine Varaždinske županije Alen Runac i gradonačelnik Ivan Čehok. Svijeću su upalili zastupnici u Hrvatskom saboru Anđelko Stričak i Ivan Šipić, ujedno i gradonačelnik grada Trilja, zatim predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan i zamjenici gradonačelnika Zlatan Avar i Sandra Malenica te članovi Gradskog vijeća Denis Mladenović i Robert Puja.

Posebno je naglašeno da su veliki doprinos obrani Vukovara dali varaždinski policajci, a svijeću je u ime PU varaždinske upalio Darko Blaži. Pjesmu "Stoji grad" Hrvoja Hegedušića pročitala je učenica Vida Huzjak, a molitvu za poginule poveo je velečasni Stjepan Najman. Dostojanstvenom ugođaju komemoracije, koju su organizirali Grad Varaždin i Varaždinska županija, pridonijeli su pripadnici Varaždinske građanske garde i Husarske pukovnije.

Video sadržaj