Veleposlanik Indije s čelnicima Varaždinske županije gospodarski i turistički važnim temama Foto: Varaždinska županija

Veleposlanik Indije s čelnicima Varaždinske županije gospodarski i turistički važnim temama

Varaždinske vijesti | 7.12.2017. u 10:35h | Objavljeno u Aktualno

Županijsku palaču u Varaždinu jučer je posjetio veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Sandeep Kumar. Domaćini u Županijskoj palači bili su mu župan Varaždinske županije Radimir Čačić i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

Župan Čačić upoznao ga je s osobitostima Županije te projektima koje županijska vlast provodi u cilju unapređenja životnog standarda svojih građana. Nj.E. Kumar stupio je na dužnost u kolovozu 2015 godine, magistrirao je sigurnosne znanosti u Cambridgeu, a prije toga diplomirao engleski jezik i komparativnu književnost. Iza njega je dugogodišnje međunarodno iskustvo, stjecano od davne 1985. kada se pridružio indijskoj diplomatskoj službi. Tijekom bogate diplomatske karijere služio je u brojnim  misijama – od Hong Konga preko Hanoia, Pariza, Cape Towna do Kabula. U Afganistanu je prvo proveo tri godine u indijskom veleposlanstvu, da bi od 2008. do 2013. bio član izaslanstva UNDP–a, radeći na reformi policije. Prije dolaska u Zagreb bio je zajednički tajnik u zapadnoj Aziji i sjevernoj Africi (Wana) Odsjeka indijskog ministarstva vanjskih poslova.

- Izuzetno mi je drago da smo ugostili Veleposlanika Indije. Razgovarali smo o brojnim gospodarski i turistički važnim temama za Varaždinsku županiju - istaknuo je Čačić.

Veleposlanik Indije zahvalio je županu i posebnoj savjetnici Martinčević na prijemu te je izrazio zadovoljstvo održanim sastankom.