Varaždinska bolnica nakupila 108 milijuna kuna manjka, no magnetska rezonanca ipak u planu

D.P./Varaždinske vijesti | 3.2.2017. u 13:56h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska Opća bolnica prošlu 2016. godinu završila je s manjkom od oko 20 milijuna kuna, a zajedno s prenesenim manjkom iz prethodnih razdoblja koji iznosi 88 milijuna, bolnica sada ima ukupni manjak od 108 milijuna kuna.

- Za sljedeću sjednicu UV-a napravit će se cjelokupna analiza - rekla je Karmen Verteš, dipl.oec. koja je na sjednici Upravnog vijeća bolnice održanoj 31. siječnja podnijela izvještaj o poslovanju bolnice.

Pročelnica Županijskog Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu, Ruža Jelovac, upitala je kakav je trend gubitaka u 2016. godini, odnosno je li zapaženo povećanje gubitaka tijekom godine.

Na to joj je Verteš rekla kako su prihodi i rashodi tijekom cijele godine "tu negdje", osim u srpnju i prosincu kada je bolnica isplaćivala regrese i božićnice za koje je ove godine isplaćeno više od dva milijuna kuna.

Jelovac je na to kazala kako joj se ipak čini da je trend gubitaka u drugom dijelu godine rastući, a s tim se složio i predsjednik UV-a Zoran Šantek

Osim završnog računa, UV je donijelo Izmjenu i dopunu Financijskog plana poslovanja za 2017. godinu te je u plan uvrštena humanitarna akcija prikupljanja sredstava za uređaj magnetske rezonance u iznosu od oko 849 tisuća kuna.

Uz to plan je povećan za cjelokupni iznos potreban za kupnju uređaja za magnetsku rezonancu, i to za ukupno od 9 milijuna i 375 tisuća kuna s PDV-om, odnosno 7,5 milijuna kuna bez PDV-a.