Znala sam da želim u Afriku, to mi je bio san, kaže Petra Foto: Privatni album

Varaždinka u Senegalu bez tople vode i struje, ali Hrvatska joj ne nedostaje

| 6.5.2017. u 13:59h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Iako većina iz Hrvatske odlazi iz ekonomskih razloga, odnosno trbuhom za kruhom, neki odlaze i zbog jednostavne potrage za boljim životom. Jedna od njih je i Varaždinka Petra Knok (34) koja je još 2012. godine spakirala kofere i zaputila se u nepoznato. Iako je imala stalan posao u školi, odlučila je ostaviti sve i preseliti francuski grad Toulouse. U njemu je ova profesorica talijanskog i francuskog jezika i književnosti provela gotovo tri godine. Iako joj je u početku bilo teško, kaže kako nikad nije požalila što je otišla.

- Dojmio me se stil života, pozitivni ljudi sa svih strana svijeta, što mi je falilo u Hrvatskoj - kazala nam je Petra koja trenutno živi i radi u zapadnoafričkoj državi Senegal.

- Nakon gotovo tri godine u Francuskoj neke stvari su se poklopile i motivirale me da krenem dalje. Znala sam da želim u Afriku, to mi je bio san. A pošto sam bila sama, tražila sam neku zemlju koja bi se mogla definirati kao “Afrika za početnike” — sigurna, stabilna, ekonomski razvijenija. Naravno, u relativnom smislu. I tako je nekako izbor pao na Senegal i opet je ispalo da je to bila dobra ideja - kazala nam je Petra koja trenutno živi i radi u Dakaru.

Posao je brzo našla u školi stranih jezika i plaćom je zadovoljna. Kako kaže, živi daleko iznad standarda lokalnog stanovništva pa čak i iznad standarda kojeg je imala u Francuskoj. No, postoji i druga strana medalje...

Više o životu ove mlade Varaždinke u Senegalu pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti od subote, 6. svibnja

Označeno u