Varaždinci će za dvije godine moći po knjige u novu Gradsku knjižnicu u centru grada

| 20.5.2019. u 17:58h | Objavljeno u Aktualno

Ove bi godine trebalo konačno početi preuređenje nove Gradske knjižnice u nekadašnjoj Varteksovoj robnoj kući u središtu grada, a sudeći prema informacijama iz Grada, Varaždinci će tek za dvije godine moći po knjige u novu knjižnicu. Kuću Ritz-Škrlec na Franjevačkom trgu Grad je kupio prije više od godinu dana kako bi se u nju preselila Gradska knjižnica i čitaonica “Metel Ožegović”.
- Preuređenje knjižnice počet će ove godine, nakon potpisa ugovora s napovoljnijim ponuditeljem. Raspisan je okvirni sporazum od dvije godine, tako da bi knjižnica trebala biti uređena unutar tog razdoblja. Za nabavu kompaktusa, polica te druge opreme, nabava će se raspisivati nakon uređenja - odgovorila nam je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica na naš upit vezano uz početak uređenja i plan preseljenja knjižnice.

03_-_prizemlje-iz_citaonice.jpg

Također nas je zanimalo što će biti sa starim prostorom knjižnice u zgradi varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta te kakvu će namjenu imati kad se iz tog prostora iseli knjižnica.
- U postojeći prostor, koji koristi Odjel za odrasle Gradske knjižnice, preselit će Koncertni ured Varaždin (uredski prostor za Varaždinske barokne večeri) i Odjel za djecu dok će se Odjel za mlade i stranu literaturu također preseliti u novu knjižnicu. Tako će se u zgradi HNK osloboditi dio spremišnog prostora za potrebe kazališta i Koncertnog ureda te knjižnice - odgovara nam zamjenica gradonačelnika.

VIše o ovoj temi možete pročitati u novome broju Varaždinskih vijesti

Označeno u