Varaždin: Isplata dječjih božićnica počinje u srijedu

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Varaždin: Isplata dječjih božićnica počinje u srijedu Foto: VV arhiva / ilustracija

Grad Varaždin će i ove godine, na prijedlog gradonačelnika dr. Ivana Čehoka, a po prihvaćanju rebalansa proračuna za 2017. godinu, djeci s prebivalištem na području grada Varaždina rođenoj u razdoblju od 1. siječnja 2000. godine do 31. prosinca 2017. godine, povodom božićnih blagdana isplatiti novčanu pomoć (popularne dječje božićnice) u iznosu od 120 kuna.

- Riječ je o više od 7.000 varaždinske djece (točno 7.079) koja se nalaze u bazi podataka Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina od prošle godine. Grad Varaždin je prema dostupnim podacima jedini grad u Republici Hrvatskoj koji djeci svojih sugrađana isplaćuje takav vid pomoći, odnosno dječje božićnice - ističu iz Grada Varaždina.

Upravni odjel za društvene djelatnosti će za isplatu „dječje božićnice“ koristiti bazu podataka od prethodne godine koja je nadopunjena zahtjevima roditelja za donaciju za novorođenu djecu, predanim u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina tijekom 2017. godine. Sredstva će biti isplaćena putem poštanskih uputnica na adresu prebivališta djeteta, a radi se o iznosu od ukupno 845.480,00 kuna.

Isplata dječje božićnice na adresu podnositelja zahtjeva, odnosno prebivališta djeteta, počet će u srijedu, 20. prosinca.

Roditelji, zakonski zastupnici te staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“, mogu predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu uz presliku vlastite osobne iskaznice i presliku dokumenta djeteta iz kojeg je vidljivo djetetovo prebivalište (osobna iskaznica, putovnica ili potvrda o prebivalištu).

Reklamacije će se zaprimati radnim danom od 2. siječnja do 15. siječnja 2018. godine, u vremenu od 7:00 do 10:00 sati, u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Varaždina, Petra Preradovića 10, telefon 658-043, 658-040, 658-044. Dokumenti potrebni za reklamaciju su osobna iskaznica, putovnica ili potvrda o prebivalištu djeteta i osobna iskaznica roditelja/staratelja ili zakonskog zastupnika.

Roditelji djece koja će biti rođena u razdoblju od 19. prosinca do 31. prosinca 2017. godine, odnosno u prosincu 2017. godine, će o ostvarivanju prava na „dječju božićnicu“ biti obaviješteni prilikom predaje zahtjeva za donaciju za novorođeno dijete u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti. Njima će prilikom podnošenja zahtjeva za donaciju za novorođeno dijete, službenik Grada predati i zahtjev za „dječju božićnicu“, koja će biti izvršena zajedno s donacijom za novorođeno dijete, na tekući račun roditelja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.