USPJEŠNOST Čakovečka bolnica u vrhu, varaždinska tek na 17. mjestu

| 19.11.2018. u 20:17h | Objavljeno u Aktualno

Županijska bolnica Čakovec u samom je vrhu najuspješnijih hrvatskih bolnica, daleko ispred Opće bolnice Varaždin.

Od 26 bolnica, koliko ih je prema definiranim kriterijima za tri konkretne dijagnoze ocjenjivala Agencija za kvalitetu i akreditaciju, čakovečka bolnica je na četvrtom mjestu, dok je varaždinska Opća bolnica zauzela ukupno tek 17., iako se našla u 40 posto najuspješnijih.

Posljednjih mjeseci provedena su velika, a najavljena su još i veća ulaganja u OBV. Unatoč tome, s rezultatima koje ostvaruje baš i ne stoji dobro. To je iznenađujuće s obzirom na to da je još 2013. i 2014. varaždinska bolnica dobila priznanje kao najbolja akutna bolnica druge kategorije. Stanje se do danas, vidljivo je prema posljednjim analizama, promijenilo. I to ne na bolje. Je li problem kadar, opremljenost ili nešto treće, u varaždinskoj bolnici ni ovog puta nismo našli sugovornika, kao ni u vezi lista čekanja. No, zato smo dobili komentar bivšeg člana Upravnog vijeća OBV-a prim. dr. sc. Nikice Daraboša, voditelja traumatologije na Kliničkom centru Zagreb, asistenta na Medicinskom fakultetu u Splitu te člana saborskog Odbora za zdravstvo.

S obzirom na najavljena ulaganja, budućnost bolnice vjerojatno će biti bolja, ali nedvojbeno će trebati određeni vremenski period da konačno krene ukorak s uspješnima. Barem ukorak sa Županijskom bolnicom Čakovec, koja je ovih dana potpisala ugovor o kupnji uređaja za magnetsku rezonancu vrijednog 8,3 milijuna kuna.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u