Uspješne žene iz našeg kraja uoči Dana žena: Borba za ravnopravnost i dalje traje

M.P., I.D. i D.P. | 5.3.2018. u 14:30h | Objavljeno u Aktualno

Pred nama je Međunarodni dan žena koji se svake godine 8. ožujka tradicionalno obilježava diljem svijeta, a u posljednje vrijeme se ženama kupuju cvijeće, čestitke i pokloni. Ipak, treba podsjetiti kako je to dan koji predstavlja mnogo više od komercijalnog znaka pažnje.

To je dan kojim se obilježava borba koju su žene morale voditi da bi uživale jednaka prava kao muškarci, a borba za potpunu ravnopravnost traje i danas.

O tome svjedoče i naše sugovornice, uspješne žene u raznim područjima iz našeg kraja, koje smo pitali smatraju li da su žene i muškarci ravnopravni u pitanjima jednakih mogućnosti, napredovanja u poslu, jesu li same doživjele spolnu diskriminaciju te imaju li osjećaj da se od žena očekuje da usklade obiteljski i poslovni život, a od muškaraca ne...

Što o stanju ženskih prava kažu Martina Jerbić Cecelja dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, Ana Bacinger novinarka, blogerica i stilistica, mr. Irena Stipešević Rakamarić, dr.med.spec. javnog zdravstva, Karla Čović ultra triatlonka, Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika grada Varaždina, Jelena Toth, direktorica TZ grada Varaždina, Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana Varaždinske županije, Patricija Tkalčec, mag. kroat. i mag. german., upraviteljica dvaju trgovačkih centara Supernova, Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica i Anita Rinkovec vlasnica i direktorica tvrtke Ria Export Import - čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti.

Označeno u