UPISI Strukovne škole su "in", prvi put ove godine rang lista za Učenički dom! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

UPISI Strukovne škole su "in", prvi put ove godine rang lista za Učenički dom!

VV | 13.7.2023. u 08:10h | Objavljeno u Aktualno

- U prve razrede srednjih škola u Varaždinskoj županiji u ljetnom upisnom roku upisano, zasad, je 1813 učenika, a za Učenički dom, u kojem je slobodno 63 mjesta, prijavljeno je 92 učenika. Nikad toliko učenika nije bilo zainteresirano za Učenički dom, ovo će biti prva godina da ćemo morati imati rang listu - rekao je župan Anđelko Stričak na aktualnom satu Županijske skupštine.

- UPISNA GROZNICA Koja su zanimanja i škole bila najpopularnija među osmašima?

Kako su prošli upisi u prve razrede srednjih škola, gdje još ima mjesta za jesenski upisni rok i koliko se učenika odlučilo za gimnazijska, odnosno strukovna zvanja zanimalo je HDZ-ovu vijećnicu Spomenku Kiđemet Piskač.

Župan Stričak ustvrdio je kako su ove godine bile najatraktivnije strukovne škole među učenicima osmih razreda.

- Ako proanaliziramo koje su škole ove godine bile najatraktivnije, to su strukovne škole tako da svi ovi naši napori, kad govorimo o obrazovanju, a jedno od prvih točaka predizbornog programa i temeljem kojeg su mi građani dali povjerenje, bilo je upravo obrazovanje, odnosno izgradnja sustava jednakih šansi. Zahvaljujući vama, svima koji su u tom sustavu, zahvaljujući načelnicima i gradonačelnicima koji su uključeni u aktivnosti vezano uz škole, to daje dobre rezultate - zaključio je župan.